Barion Pixel

Heavy Cut Compound 400 fényezés menete

Az autóipari lakkok professzionális fényezője – immár továbbfejlesztett receptúrával  mindenhol káprázatos benyomást kelt. A  polírozás rekordidő alatt eltávolítja a csiszolási nyomokat, gyorsan eltávolítja a karcokat az autón, és egészen a befejező részig ragyogást kölcsönöz a legújabb polírozási technológiának köszönhetően, amely elválasztja a polírozó szemcséket.

1.Alaposan tisztítsa meg a felületet.

Rázza fel az üveget

és vigye fel a fényező anyagot a polírozó párnára.

3. Használjon forgó vagy excenteres polírozót és dolgozzon keresztben.

4. A polírozás megkezdésekor

alacsony sebességgel dolgozzon és erős nyomást gyakoroljon. Az utolsó néhány lépésben engedje el a nyomást és növelje a polírozó sebességét.

5. A fényezés először kissé tejszerűnek tűnik

és addig kell kidolgozni, amíg csak egy enyhén átlátszó vagy olajos film látható.Polírozás után távolítsa el a fényezés maradványait prémium minőségű mikroszálas kendővel.Egy közepes méretű autó polírozásához körülbelül 50-100 ml-re van szüksége a fényezéstől függően.

Gyakran ismételt kérdések

A polírozás megkezdése előtt fontos, hogy az autót egészét kézzel meg kell tisztítani, alaposan le kell mosni, majd tisztító gittel meg kell tisztítani.

Ezután az autót le kell takarni, és szükség esetén le kell csiszolni.

Most keresse meg a megfelelő polírozó szert a festék állapotától függően, és tesztelje egy kis területen közvetlenül az autón.

Vigyen fel polírozó szert a hozzátartozó párnára, és oszlassa el a felületen.

Polírozza a felületet megfelelő nyomással és sebességgel, amíg átlátszóvá nem válik.

Távolítsa el a maradványokat mikroszálas kendővel.

A Menzerna prémium minőségű polírozószerek. Polírozóink kiváló minőségű polírozó anyagokból állnak, szilikonok nélkül. Az, hogy egyedi esetben melyik Menzerna polírozó szer a megfelelő az sok tényezőtől függ (festék típusa, állapota, kívánt polírozógép stb.).

Az, hogy egy autót milyen gyakran lehet polírozni, nagyon egyedi, és a festék vastagságától és típusától függ. A rendelkezésre álló festékvastagság irányadó értéket a festékréteg-mérő készülék ad. Figyelem: A festékréteg-mérő mindig az összes festékréteg (gyakran több réteg) vastagságát méri. Azonban csak a felső festékréteg (az átlátszó lakk) polírozható.

Ha rendszeresen karbantartja és fényesíti autóját, hosszú távon javíthatja az autó értékét. Az autó fényezésén lévő karcok polírozással eltávolíthatók, és az autó új pompájában ragyog.

Ha vannak karcolások az autón, vagy az autó fényezése fénytelen esetleg matt. Ezen egy professzionális polírozás segít, amely új fényt ad a fényezésnek.

Egy közepes méretű autó polírozásához körülbelül 50-100 ml-re van szüksége a fényezéstől függően.

Polírozás előtt elemezni kell az autó fényezését. Milyen állapotban van az autó és milyen mélyek a karcolások. Ez jelzést ad arról, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy a fényezés tökéletes legyen. Ki kell választani a munkafolyamatot, a megfelelő gépet, és mennyi időt szeretne ráfordítani (egy- vagy többlépcsős polírozás). Ezen kritériumok alapján és polírozási eljárásaink segítségével kiválasztható a megfelelő polírozás.

Töltőanyag és szilikon nélküli professzionális polírozószer mechanikusan simítja a felületet. A polírozó ásványok eltávolítják a finom festékréteget és kiegyenlítik a felületet. Erős visszaverődés keletkezik, és a felület ragyog.

Ha otthon polírozná autóját, akkor azt lehetőség szerint környezeti hatásoktól védett helyen kell végezni. Ide a legalkalmasabb egy garázs, ahol optimálisan megvilágíthatja az autót. Alternatív megoldásként a polírozás egy kocsibeálló alatt is lehetséges. Az autót soha nem szabad közvetlen napfényben polírozni.

A polírozók optimálisan használhatók polírozógéppel és megfelelő polírozó párnával. Ha kézi polírozást szeretne végezni, a felvitelt egy kézi polírozó applikátor teszi könnyebbé.

Maximum 4 lépéssel a sikerhez. A megbízható standard polírozások mellett a változtatható 4 lépéses polírozási rendszer számos alternatívát kínál.  Polírozó szereink a lehető legrövidebb idő alatt prémium eredményt nyújtanak. A legújabb polírozási technológiák védelmet és értékmegőrzést biztosítanak.

A kezdő polírozóknak, akik első tapasztalataikat a polírozógépben szerzik, javasoljuk, hogy kezdjenek egy excenteres polírozógéppel és a Menzerna One-Step Polish 3in1-vel. A 3in 1-ben kombinálva a Medium Cut Foam Pad lenne a megfelelő választás. A finom csiszolófényt oszlassuk el a fényezésen, és fényesítsük enyhe vagy közepes nyomással.

Egy többlépcsős polírozási folyamat szükséges ahhoz, hogy az autó tökéletes fényében tündököljön. A Menzerna különféle kombinációkat kínál, amelyek a ragyogó befejezéséhez vezetnek. Például a következő polírozók használhatók a megadott sorrendben: HCC 400 , MCP 2500 , SFP 3800. A polírozási eredmény megőrzése érdekében ezután tömítőanyagot, például Power Lock -ot lehet felvinni.

A fekete autókat a többi festékhez hasonlóan fényesítik. A festék állapotától függően kemény, vagy közepes polírozó szert választanak. Mivel a fekete autókon a legkisebb karcok is jól láthatók, javasoljuk, hogy a polírozást befejező pasztával fejezze be, mely lehetnek SF 3500 és SFP 3800 fényes polírozók, tökéletes fényességet biztosítanak még sötét fényezésen is.

A mély karcolásokat legjobban rotációs polírozógéppel távolíthathatók el, Heavy Cut polírozással kombinálva. A megfelelő választás a báránybőr párna vagy Heavy Cut Foam Pad használható, de szükség esetén polírozás előtt csiszolni kell.

Nem, ha egy karc mélyebb, mint az átlátszó bevonatréteg, már nem távolítható el teljesen polírozással. A körömteszt segít: Ha a köröm egyértelműen megakad egy mély karcoláson, ezt általában már nem lehet polírozással eltávolítani. Az összképen azonban mindig lehet javítani.

A hologramok finom polírozási nyomok, amelyek erős vagy közepes polírozáskor fordulhatnak elő. Ezeket finom csiszolópolírozással/bevonattal távolítják el.

Az örvények kör alakúak, finom és közepesen mély karcolások az autó fényezésén. Ezeket a mosókefék forgása okozza a mosórendszerekben. Még a mosókefékben lévő apró szennyeződések vagy a hiányos előmosás is karcolásokat okozhat az autómosóban. Az autómosó karcok mélységtől függően közepes polírozással vagy fényező polírozással eltávolíthatók.

A festékhibák a fényezésen, festés által okozott hibák, például narancsbőr, festéklefolyások és festékzárványok. Ezek csiszolással és polírozással újra eltávolíthatók.

Az elektromos polírozógépekkel a különféle paramétereket a kívánt autófényezéshez igazítják. A polírozógépekkel végzett polírozás során fontos szerepet játszanak az olyan információk, mint a nyomás, a sebesség és a polírozó párna. Jelentősen befolyásolják a polírozás sikerét. A Menzerna polírozókat polírozógépekhez fejlesztették ki. Az ajánlott alkalmazási információk közvetlenül a terméknél vagy a műszaki adatlapokon találhatók.

Vannak rotációs és excenteres polírozógépek. Az excenteres polírozógépek pozitív hajtású és szabadon futó excenterekre oszthatók.

Rotációs polírozógépek: A hátlap egy fix pont körül körben forog. Különösen alkalmasak a fényezésen lévő mély karcok eltávolítására.

Az excenteres polírozógépnél a hátlap excentrikus mozdulatokkal mozog. Az excenter különösen alkalmas egylépcsős polírozási folyamatokhoz.

Az excenteres polírozógépeket (más néven excentereket) szabadon futó és kényszer vezérelt modellekre osztják. A tartólemez szabadon futó excenterrel forgatható, de pozitív vezetésűvel nem.

Igen, a Menzerna termékei kézzel is használhatóak polírozásra. Különösen a Medium Cut 2400, a One-Step Polish 3in1, a Power Protect Ultra 2in1, valamint minden polírozóanyag ideális kézi használatra.

A polír kézi felhordásának legjobb módja egy kézi polírozó applikátor vagy egy mikroszálas kendő. Mindig körkörös mozdulatokkal, enyhe nyomással kell polírozni.

Kézi polírozáshoz különösen ajánljuk az alábbi terméketek: Medium Cut 2400, a One-Step Polish 3in1, a Power Protect Ultra 2in1. Ezen felül  minden fényező- és tömítőanyagot .

A karcolások és felületi hibák a fényezésen a legjobban erős fényben láthatók. A felületen nem lehet árnyék.

A polírozó párnákat általában habszivacsra, mikroszálas párnára és báránybőr polírozó betétre osztják. A Menzerna különféle keménységi fokú habos polírozó párnákat, valamint különféle báránybőr párnákat kínál excenteres és rotációs polírozógépekhez. Többféle polírozó betét kapható.

A csiszolólap kifejezetten csiszoláshoz készült. Csiszolószemcsékből áll, amelyek kopást okoznak. A csiszolókorongok különböző szemcseméretekben kaphatók.

A polírozó betét kifejezetten polírozáshoz készült. Többnyire habszivacsból készül, és a keménytől a nagyon puháig különböző keménységi fokozatokban kapható. Vannak báránybőr polírozó betétek és mikroszálas betétek is. A Menzerna polírtárcsákhoz leginkább Menzerna korongokat ajánljuk használni a tökéletes eredmény elérése érdekében.

A polírozópárna kiválasztása a felület állapotától, a festék típusától, a gép típusától és a kiválasztott polírozástól függ. A Menzerna minden polírozójához a megfelelő polírozó párnát kínálja. Javaslatokat találhat az adott termék oldalán.

A tám lapokat rotációs polírozógépekhez használják. Menzerna három méretben kínál alátéteket. Ezek illeszkednek a polírozó betét méretéhez. Figyelembe kell venni, hogy a polírozó betétnek mindig nagyobbnak kell lennie, mint a hátlapé.

Menzerna Premium Pad-ekkel hozzávetőlegessen 20 autó polírozható. A polírozó párnák alapos tisztítása elengedhetetlen. A Menzerna Premium Pad különböző méretekben kapható:

– Heavy Cut Foam Pad

– Medium Cut Foam Pad

– Soft Cut Foam Pad

– Wax Foam Pad

Ajánlott Menzerna lakkokhoz 40 cm x 40 cm-es felületre:

95mm átmérőjű párna: 3-4 borsónyi csepp

150mm átmérőjű párna: 5 borsónyi csepp

180mm átmérőjű párna: 6-7 borsónyi csepp

– Heavy Cut Foam Pad

– Medium Cut Foam Pad

– Soft Cut Foam Pad

– Wax Foam Pad

A habpolírozó párnák kézzel és tiszta vízzel tisztíthatók. Alternatív megoldásként mosóvödör is használható. Figyelem: A báránybőr polírozó betéteket soha nem szabad nedvesen kimosni. A báránybőr betéteket báránybőr kefével vagy sűrített levegős pisztollyal lehet tisztítani.

 Power Lock Ultimate Protection egy polimer tömítés, amelynek élettartama kb. 6 hónap.

A Power Lock élettartama körülbelül 6 hónap, és Heavy Cut polírozással ( pl. HCC400 ) eltávolítható a Heavy Cut Foam Pad-el kombinálva .

A Power Lock alacsony fordulatszámon és alacsony nyomáson kell a Wax Foam Pad segítségével szétteríteni a fényezésre. Polírozni kell, amíg a felülete átlátszónak nem tűnik. Ezután várjon legalább 20-30 percet. Mikroszálas kendővel távolítsa el a polírozás maradványát, és hagyja néhány órán keresztül megkeményedni. Részletesebb útmutató itt található.

A polírozó viasz viasszal zárja le a felületet, és többnyire természetben előforduló komponensekből áll. Az autóviasz maximális élettartama 3 hónap.

A tömítőanyagok mesterségesen előállított polimerekkel zárják le az autófestéket. Maximális élettartamuk 6 hónap.

A kerámia tömítés Heavy Cut polírozóval (pl. HCC400 ) és Heavy Cut Foam Pad-el távolítható el.

A kézi mosás különösen kíméletes a fényezéshez. Az autómosási karcok elkerülhetők. Ezen kívül az kézi mosás jobb és precízebb mosási eredményt ér el.

A Menzerna mikroszálas kendők mosógépben a címkén feltüntetett hőmérsékleten moshatók.

Polírozóink kiváló minőségű polírozó ásványokból állnak, és nem tartalmaznak szilikont vagy töltőanyagot. A Menzerna autópolírozók mechanikusan simítják ki a felületet. A karcolásokat a fényezés kiegyenlítése véglegesen eltávolítja, és ideiglenesen nem takarja el töltőanyag és szilikon. Tömítéseink (Power Lock, Sealing Wax, Liquid Carnauba és Premium Protection) kivételt képeznek. Ezekhez szilikon szükséges a felület védelme érdekében.